[Oferuje] Suplementy > Odporność
Opublikowano: 20-11-2024 | Wygaśnie: 19-05-2025
Wyświetleń: 8 (unikalne: 3)
DUOLIFE Vita C jest suplementem diety w formie płynnej, którego składniki aktywne, m.in. przyczyniają się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego oraz do wsparcia funkcji obronnych organizmu, pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, prawidłowej produkcji kolagenu oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
DUOLIFE Vita C – to suplement diety w płynie skomponowany ze starannie wyselekcjonowanych składników pochodzenia naturalnego, które tworzą unikalną kompozycję, zgodną z zasadami synergizmu. Produkt DUOLIFE Vita C to połączenie soków owocowych oraz cennych ekstraktów roślinnych takich jak ekstrakt z owoców aceroli oraz ekstrakt z jagód Camu-Camu.
W skład suplementu diety DUOLIFE Vita C wchodzą: sok z owoców dzikiej róży, sok z owoców aceroli wytworzony z puree owoców aceroli, ekstrakt z owoców aceroli, ekstrakt z jagód Camu-Camu.
Dzika róża przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego oraz do wsparcia funkcji obronnych organizmu.
Dzika róża przyczynia się do obrony organizmu przed działaniem drobnoustrojów chorobotwórczych.
Dzika róża wspomaga utrzymanie ruchomości stawów.
Dzika róża wspomaga gojenie ran.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry oraz zębów.
Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E.
Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza.
Poznaj składniki DUOLIFE Vita C
Sok z owoców dzikiej róży – dzika róża to owoc o ponadprzeciętnej zawartości witaminy C -100 g świeżych owoców dostarcza 680-1200 mg naturalnej witaminy C. W środowisku naturalnym witamina C występuje wraz z tak zwanym „tłem biologicznym” (polifenole i inne związki aktywne) wywierającym efekt stabilizujący oraz synergistyczny. W owocach dzikiej róży występuje ponad 130 związków aktywnych. Oprócz witaminy C można w nich znaleźć ogrom innych antyoksydantów: karotenoidy, flawonoidy oraz proantocyjanidyny. Ponadto:
- witaminy: E i K oraz B1, B2 i B3 (PP), B6;
- kwasy organiczne (jabłkowy i cytrynowy);
- składniki mineralne, zarówno makroelementy (P, K, Ca, Mg), jak i mikroelementy (Fe, Cu, Mn, Zn);
Dzika róża przyczynia się do obrony organizmu przed działaniem drobnoustrojów chorobotwórczych.
Dzika róża przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego oraz do wsparcia funkcji obronnych organizmu.
Dzika róża wspomaga utrzymanie ruchomości stawów.
Dzika róża wspomaga gojenie się ran.
Sok z owoców aceroli wytworzony z puree owoców aceroli oraz ekstrakt z owoców aceroli – owoce aceroli zawierają bardzo wysoką porcję witaminy C; w 100 g świeżej masy owoców znajduje się 1000-4500mg tej witaminy. Ekstrakt z owoców aceroli zawarty w składzie DUOLIFE Vita C standaryzowany jest na 50% zawartość tej witaminy. Ponadto owoce aceroli zawierają wiele innych cennych związków, takich jak np. antocyjany i karotenoidy, w tym beta-karoten (prowitamina A) oraz składniki mineralne (potas, fosfor, wapń, żelazo). Dodatkowo w owocach tych znajdziemy także witaminy z grupy B.
Witamina C:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego;
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry oraz zębów;
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego;
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych;
- pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E;
- zwiększa przyswajanie żelaza.
Ekstrakt z jagód Camu-Camu – jagody Camu-Camu należą do owoców niezwykle bogatych w witaminę C – zawierają 850–5000 mg witaminy w 100 g świeżej masy owocu. Jest to zawartość nawet 50-krotnie większa w porównaniu do pomarańczy. Oprócz witaminy C, jagody Camu-Camu zawierają wiele składników mineralnych i aminokwasów pomagających w absorpcji witaminy C. Dodatkowo bogate są w polifenole – ogółem ponad 30 związków fenolowych, wśród nich antocyjany i karotenoidy (wśród których aż 45-55% stanowi luteina).
Link do rejestracji:
https://vitalclub.myduolife.com/register/initial.html
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
KONTAKT 607 694 782